Se den fulde oversigt over aktiviteter og oplevelser her.
Rigtig god fornøjelse!
Se den fulde oversigt over aktiviteter og oplevelser her.
Rigtig god fornøjelse!
Tidspunkt:
Torsdag og Fredag kl. 12.00 – 16.00
Lørdag kl. 11.00 – 14.00
Det er en stor ære at præsentere den hollandske kunstner Bobbye Fermie for et dansk publikum. Udstillingens værker er lavet under et kunstnerophold i Toscana, Italien, og dette er kunstnernes første soloudstilling i Danmark.
Bobbye Fermies værker skildrer silhuetter af kvinder og blomster i minimalistiske rum. Kvinder står stille, på vagt eller fanget i et øjeblik, og beskueren kan få den tanke, at han eller hun uforvarende har smugkigget ind i et privat rum. Bobbye Fermie skildrer ensomhed og angst som fysiske rum, som figurerne bor og arbejder i. Personerne er anonyme, mørklagte og delvis skjulte, men deres sindstilstande blotlægges i det omgivende interiør med vinduer, gulve, trapper og blomster.
“Jeg er interesseret i at skildre følelsen af at høre til, og hvad det betyder at befinde sig mellem to steder.”
Bobbye Fermie
“Fra en dansk synsvinkel kan Bobbye Fermies værker minde om stemningen i skagensmaler Anna Anchers malerier eller fynbomaler Anna Sybergs akvareller. Men måske skal kilden til fællesskabet findes længere tilbage i kunsthistorien, hvor danske såvel som hollandske malere siden 1600-tallet har skildret rygvendte eller indadvendte mennesker i deres arbejdsværelser, køkkener og stuer, ved vinduet eller bøjet over arbejde. Bobbye Fermie bygger videre på denne tradition, men nu i et nyt formsprog.”
Theis Vallø, Skitsehandlen
OM KUNSTNEREN:
Bobbye Fermie (f. 1990) er uddannet fra kunstakademierne i Haag og Antwerpen, og hun har gået på Royal Drawing School i London. Hun arbejder med temaer som isolation, hjemlighed og angst. Hendes akvareller og collager undersøger den arketypiske fremstilling af interiører og hjem i vores kulturelle fortællinger, som de kommer til udtryk i teatret, i reklamer og kunst. Bobbye Fermie har udstillet flere gange i London, bl.a. på Royal Academy, samt i Holland, Italien og Belgien, og hun bor i dag i London.
“Værkernes planter og blomster er en bro mellem det private og det offentlige, f.eks. en vild blomst, der vokser og trives udenfor, men som også kan findes indenfor og tilføjer en intimitet i nogens hjem.”
Bobbye Fermie
Sted: Skitsehandlen, torvet 3, 5600 Faaborg
Datoer: den 9. og 23. september
den 8. og 28. oktober
den 12. og 25. november
den 9. december
Tidspunkt: kl. 19.00 – 20.20
Fællessang er for alle og det er gratis at deltage. Man behøver ikke ”kunne synge”, man skal bare kunne lide at synge eller kunne lide at lytte til sang.
Gitte Hviid leder sangen. Vi synger bl.a. efter højskolesangbogen. Botilbud Korinth ligger lokale til og byder på kaffe/te og kage i pausen.
Vi synger fra kl.19-19.40, derefter er der kaffepause til kl. 20.00, hvorefter vi synger igen til kl. 20.20
https://din-fritid.dk/kurser/kunst-og-kultur?course=2024-761
Sted: Lykkevalg 17, Korinth, 5600 Faaborg
Datoer: den 23. september
den 7. og 21. oktober
den 11. november
den 2. december
Tidspunkt: 19.00 – 20.00
Sted: Nykilde, Nabgyden 46 – 5600 Faaborg
Grib muligheden for at finde rodfæste i dig selv i forhold til hverdagens/arbejdsdagens mange udfordringer.
Jeg guider meditationen og skaber et lydtæppe med klang- og syngeskåle, klokker og healertrommen.
Meditationens indhold skabes ud fra det jeg fornemmer og selv bliver guidet til.
Døren er åben fra kl. 18.40. Kom gerne og sid i stilhed inden vi starter kl. 19.00.
Vi afslutter med kaffe/the og ”lidt sødt”.
Læs mere på: www.nykilde.com/begivenhed/meditationsaften-med-klang-2/
Tidspunkt: Åbningstider følger Faaborg Museum, fernisering 28. september 2024 kl. 12.00.
Sted: Konservesgaarden, Faaborg Museum – Grønnegade 75, 5600 Faaborg.
Et malerisk livsværk hvor produktionen er styret af følelser over for naturens bevægelser.
Anders W. Ø. Larsens meditative kunst sigter efter en symbiose mellem den kropslige og åndelige bevidsthed, med henblik på at fremme nye erkendelser om os selv, den verden vi lever i og de dimensioner vi endnu ikke har opnået. Kunstneren berører med sine værker det unormale, uforklarlige og endnu ikke kortlagte – og præcis derfor har Anders W. Ø. Larsens kunst sin berettigelse. Kun i omfavnelsen af det ubegribelige ligger muligheden for erkendelsen!
Anders W. Ø. Larsen (f. 1974) er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2004. Han har modtaget legater fra bl.a. Statens Kunstfond, og har udstillet på en lang række danske og internationale gallerier.
Læs mere på faaborgkunst.dk.
Tidspunkt: lørdag den 5. oktober kl. 14.00.
Sted: Faaborg Museum, Grønnegade 75, 5600 Faaborg.
Faaborg Museums 3 huse – om museets arkitektur og lokaler.
Arkitekturen er ganske særlig på Faaborg Museum, og denne måneds omvisning tager deltagerne med rundt om museets 3 lokaler: Konservesgården, Carl Petersens museumsbygning og Truelsen-fløjen (særudstillingsarealet).
Det er gratis at deltage i omvisningen, når entréen er betalt (max. 20 personer efter først-til-mølle-princippet).
Tidspunkt: Tirsdag den 8., 22. og 29. oktober klokken 17.45 – 21.00.
Sted: Heldagsskolen (Krealokalet), Reventlowsvej 26, Korinth.
Her tilbydes et forløb, der både henvender sig til dig der for første gang overvejer, hvad der kunne gemme sig i en klump ler og til dig der har opdaget, at “leg med ler” er en magisk udfordring og dybt vanedannende.
Tilmeld dig vores keramik-kursus, hvor du både har mulighed for at modellere, pølse op, kvætse i gipsforme arbejde med pladeteknik med mere, ligeledes kan du få dine unikke værker både brændt og glaseret.
Læs mere på: www.din-fritid.dk/kurser/keramik?course=2024-613
Tidspunkt: torsdag den 10. oktober til søndag den 20. oktober i museets åbningstid.
Sted: Faaborg Museums Vinterhave, Grønnegade 75, 5600 Faaborg.
Kig forbi Vinterhaven, hvis I besøger Faaborg Museum. Her er der på egen hånd alle dage i museets åbningstid mulighed for en kreativ stund sammen i forbindelse med den aktuelle særudstilling Kai Nielsen – Født af hverdagen. Her kan I tegne, indtage podierne og lege med skulpturelle positurer, tage billeder af hinanden og gerne dele jeres fotos og tegninger på #faaborgmuseum
Det er gratis at benytte Vinterhavens faciliteter.
Husk, museet også har åbent mandag d. 14. oktober kl. 11 – 16.
Tidspunkt: Lørdag den 12. til søndag den 20. oktober klokken 10.00 – 17.00.
Sted: Arresten, Torvet 19, 5600 Faaborg.
Invitér ungerne med på en mysterie-leg i Arrestens historiske rammer. I efterårsferien kan I prøve kræfter med “Knæk koden”. Med labyrintkortet i hånden skal I finde vej gennem Faaborgs gamle arrest og som detektiver opsnuse de vigtige ledetråde til koden. Når den er knækket, kan I endelig åbne pengeskabet med jeres “billet til friheden”.
Aktiviteten er særligt velegnet for familier med børn i alderen 6-10 år.
Pris: 40 kr.
Læs mere på: www.ohavsmuseet.dk/aktiviteter