Forside Blog

1. – 31. Marts: “Det Sker” udsendt af VisitFaaborg

0

VisitFaaborg udgiver kalender i pdf-format, der udsendes pr. mail til alle større turistarrangører i vores område. Arrangementskalenderen kan printes og tages med. Kalenderen kan downloades her:

Dansk udgave: marts2023DK

Engelsk forkortet udgave: February2023GB

8. Marts: Kvinders usynlige arbejde v. Sanne Søndergaard

0

Tidspunkt: kl. 19.00

En hyldest til det oversete “feminine” arbejde. Foredrag og debat med forfatter, foredragsholder og standup komiker Sanne Søndergaard.

Fællesspisning fra kl. 18.00. Lækker 2 retters menu fra Soze Kaffebar kan tilkøbes til kun 175,- kr.

https://www.heliosbio.dk/movie_details/7838_date=all_dage#synopsis

Sted: Helios Biograf og Kulturhus, Faaborg

22. Marts: “Osse lige på en studs – mit eventyrlige liv”

0

Tidspunkt: kl. 14.30

Per Pallesen kommer og holder foredrag om sit eventyrlige liv.

Sted: Det gamle bibliotek, Grønnegade 44, 5600 Faaborg

22. Marts: Det digitale bibliotek – drop-in café om Lex.dk

Alverdens viden samlet ét sted – frit, nemt og til at stole på? Kig forbi denne drop-in café og opdag, hvor meget du kan bruge Lex.dk til.

På Lex.dk får du nemt og hurtigt adgang til de største og bedste online opslagsværker, skrevet af forskere og eksperter på dansk. Find opslag om alt fra ormehuller til vandpiber, og glemt alt om Wikipedia og usikker viden på nettet.

Lex.dk er en værdifuld vidensportal, hvis du f.eks. er studerende eller blot hurtigt skal blive lidt klogere på et givent emne. Sitet er frit tilgængeligt for alle, og er med mere end 1 million brugere og flere end 3 millioner læste artikler om måneden, et af Danmarks største sites for forskningsformidling.

På Lex.dk finder du opslagsværkerne Den Store Danske og Trap Danmark, samt en række andre specialværker der dækker bredt – fra Danmarks oldtid og Danmarkshistorien over Dansk Biografisk Leksikon og Gyldendals Teaterleksikon til Symbolleksikon og Historien om børnelitteratur.

Medbring evt. din egen computer, smartphone eller iPad/tablet. Vi guider dig med vejledning og teknisk hjælp.

https://fmbib.dk/arrangementer/familier/det-digitale-bibliotek-drop-cafe-om-lexdk

Sted: Faaborg Bibliotek, Herregårdscentret 17, 5600 Faaborg

22. Marts: Duo Suonante i Faldsled Kirke

Tidspunkt: kl. 19.00

Glimt fra Guldalderen – Koncert i Faldsled kirke med historiske Duo Suonante

“I begyndelsen af 1800-tallet – i Den danske Guldalder” – var det moderne at musicere og afholde musikalske soiréer og sammenkomster i private hjem. Man samledes omkring lyrik, sang og musik, og her fandt guitaren hurtigt sin plads.
Efter en tur i operaen ville man gerne synge og spille de sange, man havde hørt, og musikerne fik travlt med at om arrangere, så guitar kunne akkompagnere sangen.
Der blev skrevet et hav af musik for sang og guitar – mange med tekst af vore kendte digtere som Oehlenslæger, H.C. Andersen og Ingemann – åndfulde digte om storslået natur, fædrelandsfølelse, hjemlængsel eller om kærlighedens væsen. Der er sjove og vemodige sange. Og viser med en morale. Alle i det helt særlige danske tonesprog, som vi holder så meget af. Komponisterne var Rung, Weyse, Kuhlau m.flere.

Duo Suonante har valgt de smukkeste og mest udtryksfulde sange ud, og vil med historisk tilgang til musikken, føre publikum tilbage til en tid, hvor man satte stor pris på et intimt musikalskt udtryk. Hvor musikken taler til hjertet og teksten kan høres og dermed forstås.

Katrines smukke og inderlige sangstemme akkompagneres indlevende af Lars på en 1800-tals guitar fra 1816 – et fint instrument med en helt unik klang. Duo Suonante optræder i tidstypisk tøj og fortæller levende undervejs, om tiden, musikken, komponisterne og om hår- og tøjmoden.

Sopran Katrine Dyrehauge Roos og 1800-tals guitarist, Lars Hedelius-Strikkertsen er begge uddannet ved det Fynske Musikkonservatorium.
I 2012 dannede Katrine og Lars „Duo Suonante”, der med stor entusiasme specialiserer sig i 1800-tallets musik og opførelsespraksis i Europa på den tid. Duo Suonante har mange koncerter bag sig, dels herhjemme, men også i udlandet, bla. England, Sverige og Tyskland.

Sted: Faldsled Kirke, Assensvej 456, 5642 Millinge

22. – 26. Marts: Udstilling i Konservesgaarden

0

Tidspunkt: kl. 11.00 – 16.00

Sted: Konservesgaarden, Indgang via Faaborg Museum

23. Marts: Klub Ø – Landskabets lyde

0

Tidspunkt: kl. 19.30 – 21.30

Luk øjnene – og lyt! Kan du høre det? Hele verden omkring dig er fyldt med lyde, der alle sammen hjælper dig med at finde ud af hvor – og hvornår – du er.

Foredraget er med museumsinspektør, phd Poul Baltzer Heide.

Dette foredrag er eksklusivt for medlemmer i Klub Ø. Fremvis dit medlemskort ved ankomst, og husk altid at booke billet til det konkrete foredrag, så er du sikker på, at der er plads til dig.

I foredraget er indlagt pause med mulighed for køb af kaffe eller the.

Afslutningsvis er der mulighed for at stille spørgsmål.

Tilmelding senest 22/03-23 12:00

https://www.ohavsmuseet.dk/klub-oe/

Sted: Øhavsmuseet, Havnegade 3, 5600 Faaborg

 

29. Marts: Faaborg Gospel øver

0

Tidspunkt: kl. 19.00

Kan du synge rent og har du lyst til at være en del af vores fællesskab, er du velkommen til at komme og se om vores skønne kor er noget for dig.

www.faaborggospel.dk

Sted: Faaborg/Helligåndskirken, 5600 Faaborg

29. Marts – 2. April: Udstilling i Konservesgaarden

0

Tidspunkt: kl. 11.00 – 16.00

Sted: Konservesgaarden, Indgang via Faaborg Museum

30. Marts: Blæserkvintetten V Coloris

0

Tidspunkt: kl. 19.30

Faaborg Musikforening præsenterer den internationale blæserkvintet V Coloris, som spiller musik af Nielsen, Hindemith, Ligeti og Rohloff.

www.faaborgmusikforening.dk

Sted: Helios Biograf & Kulturhus, Banegaardspladsen 7, 5600 Faaborg