Forside Blog

1. September – 1. november: Lavtryk – en lydinstallation om vind og vejr

0

Tidspunkt: KL. 10.00

Lavtryk er en lydinstallation af duoen LYD PORT placeret på en bænk med udsigt ud over det Sydfynske Øhav.

Værket skaber en sanselig oplevelse i lyd, komponeret til havnen og øhavet, og invitere de forbipasserende til et pusterum midt i dagligdagen. I musikken undersøges vind som et musikalsk dogme. Vind består af hvirvler i atmosfæren, og uden vind vil der ikke være noget klima.

“Vind er spændende at arbejde med musikalsk, på grund af de kontraster den indeholder – på en sommerdag er en kølig brise fantastisk, men vinden kan også udslette og ødelægge når den når orkanstyrke. Vinden mærkes kraftigt på havnen, den skal til før sejlskibet kan flytte sig og vi søger mod vandet på de varme sommerdage for at blive kølet ned. Med værket vil vi skabe en opmærksomhed på de lyde som omgiver os hver dag, vi vil åbne sanserne og skabe et lydværk som går i samspil med naturen.” (LYD PORT)

Oplev værket fra slutnigen af august 2023 indtil 1. november 2023

https://fb.me/e/3OpWKGimk

Sted: Faaborg Havnefront

4. – 24. September: “Det Sker” udsendt af VisitFaaborg

0

VisitFaaborg udgiver kalender i pdf-format, der udsendes pr. mail til alle større turistarrangører i vores område. Arrangementskalenderen kan printes og tages med. Kalenderen kan downloades her:

Dansk udgave: Uge36 til 38 September 2023

Faaborg fra A til Å – Efterår: Klik her

Faaborg from A-to-Z Autumn: Klik her

Faaborg A – Z Herbst 2023 (Tysk udgave): Klik her

27. September: Litteratur i øret – højtlæsning og gåtur ved Sundsøen i Faaborg

0

Tidspunkt: kl. 16.00 – 17.30

Kom med, når vi går Sundsøen rundt i Faaborg og sammen deler en litterær oplevelse. Undervejs holder vi pauser, og personalet læser højt.

Det er ikke kun er hyggeligt, men også sundt at lytte til litteratur. Især hvis man gør det sammen og samtidig bevæger sig. Biblioteket fejrer fællesskabet og den lyttede litteratur og inviterer alle ud på gåtur med højtlæsning omkring Sundsøen i Faaborg.

Vær med, når vi udforsker, hvad der sker, når vi oplever og fordøjer litteraturen under åben himmel og i naturen. Bibliotekarerne Camilla og Lisa læser højt af digtsamlingen “Bøgetid” af Nanna Storr-Hansen. Bogen vandt Montanas Litteraturpris sidste år og er en samling vilde og uforudsigelige digte om mennesket som natur.

Vi mødes og slutter ved genbrugsbutikken ved Herregårdscentret.

Turen er i alt på ca. 3. km., og er kørestolsegnet.

https://fmbib.dk/arrangementer/voksen/litteratur-i-oeret-hoejtlaesning-og-gaatur-ved-sundsoeen-i-faaborg

Sted: Faaborg Bibliotek, Herregårdscentret, 5600 Faaborg

27. September: Onsdags Veterantræf

0

Ugentlig onsdags veterantræf for gamle og specielle køretøjer på Faaborg Havn.

Hver onsdag kl 18:00 – 21:00 fra Påske – 1 Oktober.

Alt lige fra Knallerter, Motorcykler, Traktorer, Specialbiler, Classik & Veteranbiler.

Kom og vær med og blive en del af et godt socialt fællesskab.

Tag også gerne selv et sjovt veterankøretøj med og nyd synet af de mange gamle køretøjer som vises frem hver onsdag aften.

Faaborg Røgeri Café står klar med 1 kop gratis kaffe til føreren af et veterankøretøj.http://faaborgroegericafe.dk/veterantraef

Sted: Faaborg Røgeri Café, Vestkaj 3, 5600 Faaborg

28. – 30. September: Franciska Clausens Skitser i Faaborg

Tidspunkt:
Torsdag og fredag kl. 12.00 – 16.00
Lørdag kl. 11.00 – 14.00

Franciska Clausen var en del af inderkredsen af den europæiske avantgarde, da hun boede i Berlin og Paris i 1920’erne. Da hun flyttede tilbage til Danmark i 1930’erne, blev hun ignoreret, men hendes banebrydende kunst har fået ny udbredelse og stor anerkendelse i de senere år, bl.a. med en stor retrospektiv udstilling på ARoS sidste år. 

Skitsehandlen i Faaborg viser nu en serie skitser fra hendes udlandsophold sammen med værker af den franske kunstner Marcelle Cahn og den svenske kunstner Otto Carlsund. Udstillingen viser studier med nonfigurative kompositioner såvel som hurtige skitser af storbyens natteliv. Clausen, Cahn og Carlsund var en del af det samme eksperimenterende kunstmiljø i Paris i 1920’erne, og det var Otto Carlsund, der senere banede vejen for en genopdagelse af den glemte danske avantgardekunstner. Franciska Clausens skitser er udaterede, men kompositionernes stil, to skitser med dansende og en note med et navn og en gade, der ligger i Berlin, tyder på, at skitserne er fra hendes ophold i den tyske hovedstad i 1920’erne. Alle værker har tilhørt en privatsamler.

OM KUNSTNEREN

Franciska Clausen (1899-1986) var en dansk avantgardekunstner og blandt de første kunstnere til at introducere konstruktivismen i Danmark. Hun blev født i Aabenraa, dengang en del af Tyskland, og blev uddannet på kunstskoler i Weimar, München og hos den ungarske kunstner László Moholy-Nagy i Berlin. Hun flyttede til Paris i 1920’erne, hvor hun blev elev af den franske kunstner Fernand Léger. Her placerede Franciska Clausen sig centralt blandt 1920’ernes og 1930’ernes toneangivende avantgarde-kunstnere, bl.a. som medlem af kunstnergruppen Cercle et Carré sammen med bl.a. Wassily Kandinsky, Piet Mondrian, Jean Arp og Le Corbusier. 

Franciska Clausen flyttede tilbage til Danmark bl.a. som følge af børskrakket og Den Store Depression, der fulgte efter i 1930’erne. Hendes nye konstruktivistiske kunst blev først overset og senere ignoreret af det danske kunstmiljø, og skuffelsen over hendes modtagelse kom til at præge resten af kunstnerens karriere. Franciska Clausen blev boende i Aabenraa, hvor hun blev kendt som en enestående portrætmaler. Hendes konstruktivistiske malerier blev først genopdaget i 1950’erne af den unge svenske kunsthistoriker Oscar Reutersvärd, der havde hørt om Franciska Clausens kunst gennem Otto Carlsund, hendes kollega fra Paris-årene. 

Franciska Clausens værker findes i dag på flere danske kunstmuseer, bl.a. Statens Museum for Kunst, ARoS og Kunstmuseet Brandts. Kunstmuseet Brundlund Slot i Sønderjylland har en stor samling af hendes tegninger og malerier. 

“Jeg er vist slet ikke nogen rigtig kunstnernatur. Jeg er doven. Når jeg har udformet mine billedidéer i de små gouacher, er jeg færdig med dem. Så gider jeg ikke at opkopiere dem til store oliebilleder. Det er jo rutinearbejde, rent håndværk, og det morer mig ikke.” 

Franciska Clausen. Citeret i Finn Terman Frederiksen: Franciska Clausen, bd. 1. s. 93. 

Sted: Skitsehandlen, Torvet 3, 5600 Faaborg

29. September: Fredagsmusik med Husets Orkester

0

Tidspunkt: kl. 10.30 til 12.00

Husets Orkester består af en herlig gruppe pensionister i alderen 65-85 år, hvor mange af medlemmerne har spillet sammen i mange år. Ensemblet inkluderer violin, guitar, el-orgel, to harmonikaer samt en multi-instrumentalist, der spiller sav, mundharmonika, congas og meget mere. Derudover er der en sangerinde med i gruppen.

Deres  repertoire består primært af sange fra Højskolesangbogen og andre “syng med” samt enkelte instrumentale numre og, der kan appellere til det publikum, der mødt frem på biblioteket til en hyggelig formiddag på biblioteket med levende musikalsk underholdning.

https://fmbib.dk/arrangementer

Sted: Faaborg Bibliotek, Herregårdscenteret, 5600 Faaborg

29. September: Concerto Copenhagen Brandenburg-koncerter 7-12

0

Tidspunkt: kl. 19.30

Concerto Copenhagen dirigeret af Antoine Torunczyk spiller Brandenburgkoncerter 7-12, en orkesterversion af Bachs 6 triosonater for orgel.

www.faaborgmusikforening.dk

Sted: Helios Biograf og Kulturhus, Banegårdspladsen 7, 5600 Faaborg

29. og 30. September: Ida Lejre Dyreborg. Maleri og tegning.

0


Tidspunkt: kl. 10.00 – 14.00

Ansigter hvor følelser og nuancer kan blive udtrykt gennem menneskets historie og livserfaring.

faaborgkunst.dk

Sted: GaleRiget, Bøjestræde, Faaborg

30. September: Minikoncert med Signe Svendsen

0

Tidspunkt: kl. 13.00

Signe Svendsen kigger forbi vinylcaféen ved Den Voigtske Gaard med en håndfuld numre fra sidste års succesalbum, ’Hvem vil Ikke Elskes Igen’, som netop er kommet i et friskt genoptryk. Signe spiller udendørs, hvis vejret er til det, og signerer plader bagefter. Gratis adgang.

Rus & Riller, Havnegade 18, 5600 Faaborg

2. oktober: Keramik (11) Håndbygning Ler for livet! For alle, begyndere som øvede.

0

Tidspunkt: kl. 16.45 – 20.45

I kursus prisen (430 kr.) er 1,5 kg ler, begitning til farvning, glasur og brænding.

Håndbygning giver rum til kreativ udfoldelse. Kom og vær med til at lave håndbygget brugskunst. Chris Hall underviser, han introducerer pladeteknik og forskellige metoder til at tilføje farve og tekstur, hvorefter der opfordres til at udvikle egne kreative ideer, for at opnå noget unikt. Man kan fx bruge hverdagsgenstande til at skabe dekorationer. Som udgangspunkt laves der en simpel skål af den dekorerede lerplade. Afhængig af kursets varighed og hvor øvet man er, kan man derefter lave fade, kopper, stager, kander eller noget helt andet.

Der vil være mulighed for tilkøb af ler til 50 kr. for 500 gram ler – emner fremstillet af ekstra ler vil blive brændt efterhånden som der er ledig plads i ovnen.

https://din-fritid.dk/kurser/kreativitet-haandvaerk?course=2023-617

Sted: Reventlowsvej 26, Korinth, 5600 Faaborg