Forside Blog

Faaborg Fra A-Å Sommer

0

Faaborg fra A-Å sommer – klik her

Faaborg fra A-Z – engelsk version – klik her

Faaborg fra A-Z – tysk version – klik her

21. Juni – 18. august: Kom t’ Kunst i Faaborg

Tidspunkt: kl. 11.00 17.00

Kom til kunst og kunsthåndværk i Slagteribygningen!

Du kan opleve udstillinger med skiftende kunstnere og kunsthåndværkere, workshops og være kreativ i Tingscentralen.

GRATIS entré

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094327617535

Sted: Slagteribygningen, Værftsvej 8, 5600 Faaborg

29. Juni – 11. August: Fisk i Farver – Bibliotekets læsekonkurrence

0

Tidspunkt: I bibliotekets åbningstid

Klar, parat, læs! Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne sætter gang i en læsekonkurrence for skolebørn fra 6-15 år. For sommertid er læsetid!

I hele sommerferien har Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne en læsekonkurrence, der vil få skolebørn i alderen 6-15 år til at hoppe i læsestolen og fordybe sig i spændende historier.

Det handler om at læse lige præcis det, man har lyst til, og så mange sider som muligt i løbet af sommerferien. Bibliotekarerne er klar til at hjælpe med at finde de bedste bøger, så du kan vælge den perfekte historie at fordybe dig i. Og måske kan du vinde en bogpræmie!

Du skal blot udfylde en papirfisk for hver bog, du læser, og lægge fiskene i fiskenettet på dit bibliotek. Jo flere sider du læser, desto større er chancen for at du vinder en bogpræmie i din aldersgruppe. Den, der læser flest sider, vinder præmien.

Konkurrencen varer hele sommerferien indtil d. 11. august, så der er masser af tid til at læse lige præcis det, du vil, lade dig fortrylle af bøgernes verdener, finde læseglæden og måske en ny yndlingsbog! Og hvem ved, måske vinder du over dine venner!

God læselyst!

https://fmbib.dk/arrangementer/boern/fisk-i-farver-bibliotekets-laesekonkurrence-0

Sted: Faaborg Bibliotek, Herregårdscentret, 5600 Faaborg

15. juli – 21. juli: Oplev Danmarks ældste vandmølle

Tidspunkt: kl. 10.00 – 15.00

I det bakkede sydfynske landskab ligger Kaleko Mølle – en charmerende gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Først i 1912 forlod den sidste møller stedet, og siden har de stråtækte bygninger fungeret som museum. Både møllen og de naturskønne omgivelser begejstrer hvert år gæster i alle aldre.

I løbet af sommeren kan du besøge møllen, og der er sommeren igennem løbende aktiviteter. Konkret program findes på hjemmesiden

https://www.ohavsmuseet.dk/kaleko-moelle/

Sted: Kaleko Mølle, Prices Havevej 38, 5600 Faaborg

15. Juli – 21. Juli: Tilbage til Stenalderen

Tidspunkt: kl. 10.00 – 17.00

Velkommen til bopladsen! Her kan du lege dig 6.000 år tilbage i tiden. Kryb ind i teltet, og tag stenaldertøj på. Se dig omkring, og mærk på de forskellige skind. Måske genkender du de dyr, som jægerne har skudt? Ved bålpladsen kan du selv gå på jagt efter spændende historier om stenalderfolket. Har du lyst til at tage med dem på fisketur? Så hop op i den indendørs stammebåd. Nu kan du høre fortidens stemme fortælle, hvordan de fangede fisk ude på Faaborg fjord. Husk at sige ’haj’ til den lille hval.

Alder: 4 – 10 år

Pris: Gratis

www.ohavsmuseet.dk

Sted: Øhavsmuseet, Havnegade 3, 5600 Faaborg

15. Juli – 21. juli: Mysterielegen Knæk Koden

Tidspunkt: kl. 10.00 – 17.00

Prøv Arrestens nye mysterie-leg. En arrest er for mange et ukendt land. Her er celler, gange, luger og låse. Aflukkede gårde, gyder og domme. Trådhegn og nøgler. Tårer og lettelse.

Her kan man så let fare vild.

Kan I finde vej gennem Arrestens celler, gård og retslokaler og til sidst åbne pengeskabet og få jeres ”Billet til Friheden”?

Prøv den nye mysterie-leg, der særligt er velegnet for familier med børn i alderen 6-10.

Pris: 40 kr.

https://www.ohavsmuseet.dk/arresten/

Sted: Arresten, Torvet 19, 5600 Faaborg

15. – 18. Juli: Faaborg Byvandringer

0

Tidspunkt: 11.00 – 12.00

Mandag til og med torsdag – går det hver uge løs med fortællelystne byguider, der gerne vil dele ud af deres viden om Faaborg. Medbring gerne kamera, drikkevand samt en masse nysgerrighed.
Turen er GRATIS – Du møder blot op ved  trappen til Faaborg Turistbureau, Torvet 19, Faaborg

15. – 21. Juli: Vægtertur i Faaborg

0

Alle ugens dage kl. 20.00 – 21.00

Fra 27. juni til og med 28. august 2022 går Vægterne hver aften kl. 20 –  hvor de starter fra Klokketårnet. En stor oplevelse for såvel store som små. Følg med vægteren og hør vægtersangene samt de spændende historier om byen. Det er gratis at følge med.

Sted: Fra Klokketårnet i Faaborg

16. juli: Rundvisning bag tremmer

0

Tidspunkt: kl. 11.00

Rundvisning bag tremmer

Kom med rundt i Arresten og få alle de gode historier fra fangegård, celler og retslokale! Hvorfor ender man i Arresten og hvordan er det at arbejde der? I anledningen af sommerferien foregår rundvisningen i børnehøjde, men alle er velkomne. Rundvisningen er gratis, når billetten er betalt.

www.ohavsmuseet.dk

Sted: Arresten, Torvet 19, 5600 Faaborg