Forside Blog

Faaborg fra A-Å | Efterår 2024

0

Se den fulde oversigt over aktiviteter og oplevelser her.

Rigtig god fornøjelse!

7. september – 26. oktober | Bobbye Fermie udstiller i Faaborg

0

Tidspunkt:
Torsdag og Fredag kl. 12.00 – 16.00
Lørdag kl. 11.00 – 14.00

Det er en stor ære at præsentere den hollandske kunstner Bobbye Fermie for et dansk publikum. Udstillingens værker er lavet under et kunstnerophold i Toscana, Italien, og dette er kunstnernes første soloudstilling i Danmark. 

Bobbye Fermies værker skildrer silhuetter af kvinder og blomster i minimalistiske rum. Kvinder står stille, på vagt eller fanget i et øjeblik, og beskueren kan få den tanke, at han eller hun uforvarende har smugkigget ind i et privat rum. Bobbye Fermie skildrer ensomhed og angst som fysiske rum, som figurerne bor og arbejder i. Personerne er anonyme, mørklagte og delvis skjulte, men deres sindstilstande blotlægges i det omgivende interiør med vinduer, gulve, trapper og blomster.

“Jeg er interesseret i at skildre følelsen af at høre til, og hvad det betyder at befinde sig mellem to steder.”

Bobbye Fermie 

Fra en dansk synsvinkel kan Bobbye Fermies værker minde om stemningen i skagensmaler Anna Anchers malerier eller fynbomaler Anna Sybergs akvareller. Men måske skal kilden til fællesskabet findes længere tilbage i kunsthistorien, hvor danske såvel som hollandske malere siden 1600-tallet har skildret rygvendte eller indadvendte mennesker i deres arbejdsværelser, køkkener og stuer, ved vinduet eller bøjet over arbejde. Bobbye Fermie bygger videre på denne tradition, men nu i et nyt formsprog.

Theis Vallø, Skitsehandlen  

OM KUNSTNEREN:

Bobbye Fermie (f. 1990) er uddannet fra kunstakademierne i Haag og Antwerpen, og hun har gået på Royal Drawing School i London. Hun arbejder med temaer som isolation, hjemlighed og angst. Hendes akvareller og collager undersøger den arketypiske fremstilling af interiører og hjem i vores kulturelle fortællinger, som de kommer til udtryk i teatret, i reklamer og kunst. Bobbye Fermie har udstillet flere gange i London, bl.a. på Royal Academy, samt i Holland, Italien og Belgien, og hun bor i dag i London.  

Værkernes planter og blomster er en bro mellem det private og det offentlige, f.eks. en vild blomst, der vokser og trives udenfor, men som også kan findes indenfor og tilføjer en intimitet i nogens hjem.

Bobbye Fermie

Sted: Skitsehandlen, torvet 3, 5600 Faaborg

Fællessang med kaffe | Flere datoer

0

Datoer: den 9. og 23. september
den 8. og 28. oktober
den 12. og 25. november
den 9. december
Tidspunkt: kl. 19.00 – 20.20

Fællessang er for alle og det er gratis at deltage. Man behøver ikke ”kunne synge”, man skal bare kunne lide at synge eller kunne lide at lytte til sang.

Gitte Hviid leder sangen. Vi synger bl.a. efter højskolesangbogen. Botilbud Korinth ligger lokale til og byder på kaffe/te og kage i pausen.

Vi synger fra kl.19-19.40, derefter er der kaffepause til kl. 20.00, hvorefter vi synger igen til kl. 20.20

https://din-fritid.dk/kurser/kunst-og-kultur?course=2024-761

Sted: Lykkevalg 17, Korinth, 5600 Faaborg

Meditationsaften med klang | Flere datoer

0

Datoer: den 23. september
den 7. og 21. oktober
den 11. november
den 2. december

Tidspunkt: 19.00 – 20.00
Sted: Nykilde, Nabgyden 46 – 5600 Faaborg

Grib muligheden for at finde rodfæste i dig selv i forhold til hverdagens/arbejdsdagens mange udfordringer.

Jeg guider meditationen og skaber et lydtæppe med klang- og syngeskåle, klokker og healertrommen.

Meditationens indhold skabes ud fra det jeg fornemmer og selv bliver guidet til.

Døren er åben fra kl. 18.40. Kom gerne og sid i stilhed inden vi starter kl. 19.00.

Vi afslutter med kaffe/the og ”lidt sødt”.

Læs mere på: www.nykilde.com/begivenhed/meditationsaften-med-klang-2/

28. september – 5. januar | Anders W. Ø. Larsen. – Maleri og tryk

Tidspunkt: Åbningstider følger Faaborg Museum, fernisering 28. september 2024 kl. 12.00.
Sted: Konservesgaarden, Faaborg Museum – Grønnegade 75, 5600 Faaborg.

Et malerisk livsværk hvor produktionen er styret af følelser over for naturens bevægelser.

Anders W. Ø. Larsens meditative kunst sigter efter en symbiose mellem den kropslige og åndelige bevidsthed, med henblik på at fremme nye erkendelser om os selv, den verden vi lever i og de dimensioner vi endnu ikke har opnået. Kunstneren berører med sine værker det unormale, uforklarlige og endnu ikke kortlagte – og præcis derfor har Anders W. Ø. Larsens kunst sin berettigelse. Kun i omfavnelsen af det ubegribelige ligger muligheden for erkendelsen!

Anders W. Ø. Larsen (f. 1974) er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2004. Han har modtaget legater fra bl.a. Statens Kunstfond, og har udstillet på en lang række danske og internationale gallerier.

Læs mere på faaborgkunst.dk.

Keramik – Håndbygning | Flere datoer

Tidspunkt: Tirsdag den 8., 22. og 29. oktober klokken 17.45 – 21.00.
Sted: Heldagsskolen (Krealokalet), Reventlowsvej 26, Korinth.

Her tilbydes et forløb, der både henvender sig til dig der for første gang overvejer, hvad der kunne gemme sig i en klump ler og til dig der har opdaget, at “leg med ler” er en magisk udfordring og dybt vanedannende.

Tilmeld dig vores keramik-kursus, hvor du både har mulighed for at modellere, pølse op, kvætse i gipsforme arbejde med pladeteknik med mere, ligeledes kan du få dine unikke værker både brændt og glaseret.

Læs mere på: www.din-fritid.dk/kurser/keramik?course=2024-613

22. oktober | Folkeuniversitet i Helios – Danske superforskere om teleskoper

0

Tidspunkt: Tirsdag den 22. oktober klokken 19.00 – 21.00.
Sted: Helios Biograf og Kulturhus, Banegårdspladsen 7, 5600 Faaborg

Teleskoper. Statistik. Hjælp til truede sommerfugle og insekter. Videnskaben bag øl. Det er de emner, alle gratis kan blive klogere på i Helios fire tirsdage i oktober og november. Det er nogle af Aarhus Universitets bedste forskere, der forelæser, og som kan ses på det store lærred i store sal. Og selv om forskerne er i Aarhus – og vi i Faaborg – er man i kontakt: Alle kan undervejs i foredraget sms’e spørgsmål til forskerne.

Den første forelæsning holdes tirsdag 22. oktober. Da fortæller professor Hans Kjeldsen og museumsinspektør Hans Buhl om teleskoper – deres historiske og teknologiske udvikling og hvad astronomerne bruger dem til. Fra de første teleskoper på landjorden til de nyeste og kraftigste teleskoper i rummet.

Forelæsningen varer fra klokken 19 til 21, og den kan tilbydes  gratis, fordi Carlsberg-fonden støtter denne udbredelse af videnskab.

24. oktober | Jazzaften med Saxofonlegende

0

Tidspunkt: Torsdag den 24. oktober klokken 19.30.
Sted: Helios Biograf og Kulturhus, Banegårdspladsen 7, 5600 Faaborg

Det er en fornøjelse at kunne byde indenfor til en koncert i Helios Biograf og Kulturhus med ægte verdensstjerner. Den legendariske amerikanske tenorsaxofonist Scott Hamilton og den svenske pianist Jan Lundgren.

Koncerten er en del af The Celebration Tour, hvor Scott Hamilton fejrer sin 70-års fødselsdag. Her vil han dele ud af anekdoter og præsentere musik, der repræsenterer højdepunkter i hans karriere, hvor han har samarbejdet med jazzens største personligheder.

Jan Lundgren, en af Europas bedste jazzpianister, har haft et unikt samarbejde med Hamilton i over 15 år. Udover sin internationale karriere er Lundgren også kunstnerisk leder af Jazzhuset Montmartre i København og Ystad Sweden Jazz Festival.

Med sig har de Hans Backenroth på bas og Kristian Leth på trommer. Sammen vil de fortolke tidløse jazzstandard, originale kompositioner og velkendte melodier fra den amerikanske sangskat. Bedre bliver det næppe, for sammen udgør de en fabelagtig kvartet, der definerer essensen af jazz.

Billetter kan købes på www.v2.billetten.dk og ved indgangen.

Billetpris: medlemmer 245,- ikke medlemmer 295,- børn og studerende 50,-.

Læs mere på: www.faaborgmusikforening.dk

28. oktober | Foredrag – Kærlighed for fuld musik 2

0

Tidspunkt: Mandag den 28. oktober klokken 16.30.
Sted: Helios Biograf og Kulturhus, Banegårdspladsen 7, 5600 Faaborg

I denne foredragsrække går Ole Dahl tæt på fire hovedværker fra den romantiske periode, som alle har kærlighed som tema, og som er inspireret af komponisternes personlige og vidt forskellige møder med den store, altopslugende kærlighed.

Publikum bliver taget med på en rejse ud i flere af kærlighedslivets meget forskelligartede afkroge, skildret i romantikkens farverige tonesprog af nogle af de største mestre indenfor deres fag, nemlig Hector Berlioz, Robert Schumann, Richard Wagner og Richard Strauss.

Ole Dahl giver sig god tid til at dvæle ved de personlige kærlighedshistorier, som inspirerede disse komponister til netop de værker, vi skal høre.

Der kan købes billet til alle fire foredrag på en gang, men man kan også sagtens nyde dem hver for sig.

Mandag den 21. oktober kl. 16.30

Symphonie fantastique (symfoni af Hector Berlioz)

Mandag den 28. oktober kl. 16.30

Frauenliebe und -leben (sangcyklus af Robert Schumann)

Mandag den 4. november kl. 16.30

Siegfried-idyl (orkesterstykke af Richard Wagner)

Mandag den 11.november kl. 16.30

Don Juan (symfonisk digt af Richard Strauss)

Billetter kan købes ved indgangen.

Billetpris: 60 kroner pr foredrag, eller 200 kroner for hele foredragsrækken.

Læs mere på: www.faaborgmusikforening.dk

Klangbad og Healing | Flere datoer

0

Datoer: den 28. oktober
den 18. november
den 9. december

Tidspunkt: 19.00 – 20.00
Sted: Nykilde, Nabgyden 46 – 5600 Faaborg

Liggende på din yoga-måtte svøbes du blidt ind i toner og vibrationer fra klangskåle imens du modtager healing tilpasset dig.

En fantastisk måde at få krop og sind samlet.

Kirsten guider dig ind i en afslappet stemning, hvorefter hun sætter energien i gang og healingen starter. Denne foregår både med og uden fysisk kontakt.

Leif skaber på klangskålene de toner som understøtter healingen på smukkeste vis.

Selve healingen tager ca. 30 minutter. Derefter har du tid til at lande igen, få lidt at drikke og evt. dele dine oplevelser og stille spørgsmål.

Der er plads til 5 deltagere.

Læs mere om tilmelding på: www.nykilde.com/begivenhed/klangbad-og-healing-2/