29. August: Strik og rosé – en hue fra Lyø

0
39

Tidspunkt: kl. 16.00 – 18.00

‘Nyd sommeren med noget af det bedste der findes: Rosé, Strik, Historie og havudsigt.

Tag plads på terrassen ved Øhavsmuseet og tag strikketøjet frem, mens du har mulighed for at købe rosé, sodavand eller kaffe.

Denne dag sætter vi fokus på de fantastiske brogede huer. Tidligere strikkede man forskellige huer alt efter hvilken egn, man kom fra. Det var huer med fællestræk – og alligevel var der forskel fra en broget hue fra Lyø og en fra Horne. De fleste af dem havde en korkprop indsyet, så huen flød på vandet, hvis man tabte den.

Med jeres hjælp vil vi gerne hylde de huer, og tage dem op her igen i en 2024-version.

Museet ligger inde med huer helt til bage fra 1700-tallet og det kunne være interessant at bruge disse farverige huer som inspiration til strik i 2024. Kom og lav dit bud på præcist din hue, solhat, pandebånd eller noget helt fjerde. 

Bespænd for strikkepindene  

– der skal være hvide striber

– der skal være anvendt blåt og rødt garn

– det er valgfrit, om du placerer en korkprop i toppen.

Det er gratis at deltage i arrangementet. Skulle vejret ikke egne sig til at sidde på terrassen, rykker vi naturligvis indenfor på museet. Er man ikke i humør til huestrik, er det naturligvis helt i orden, at man blot tager andet strikketøj med.

Arrangementet er et samarbejde mellem Knitting by the Sea, Vinbanken og Øhavsmuseet.

https://www.ohavsmuseet.dk/strik-og-rose-en-hue/

Sted: Øhavsmuseet, Havnegade 3, 5600 Faaborg