7. Marts: Forfatteraften med Pernille Juhl på Faaborg Bibliotek

0
20

Tidspunkt: Kl. 19.00

Forfatteraften med Pernille Juhl i samarbejde med Grænseforeningen for Faaborg-Midtfyn. Pernille Juhl fortæller om bogen ‘Marens vilje’

Med “Marens Vilje” (2018) har Pernille Juhl skrevet en fantastisk bog om en vigtig kvinde. “Marens Vilje” fra 2018 omhandler Maren Sørensen (1882-1957).

Hun var egentlig vestjyde, men Maren viede sit liv til den sønderjyske befolkning som sygeplejerske, hvor hun især hjalp den dansksindede befolkning. Hendes udgangspunkt var Valsbøl vest for Flensborg. I 1920 oprettede hun Børnenes Helsehjem ved Vilstrup Strand, hvor svagelige børn kunne komme på sommerophold.

I 1940 blev Maren frimenighedspræst i Valsbøl, hvor hun havde oprettet forsamlingshus med kirkesal. Hun blev en af de første kvindelige præster i Danmark. Som en af få kvinder har Maren Sørensen sit portræt i det nationale portrætgalleri på Folkehjem i Aabenraa.

Pernille Juhl vil især fortælle om tilblivelsen af “Marens Vilje”. Efter pausen kommer hun også ind på andre af sine historiske romaner med udgangspunkt i historiske personer fra Sønderjylland.

Arrangeret i samarbejde med Grænseforeningen for Faaborg-Midtfyn.

Entré: 75 kr. / Early Bird 50 kr. (købes senest d. 21. februar) / Studerende 25 kr.

Billetter købes på fmbib.dk

https://fmbib.dk/arrangementer/voksen/forfatteraften-med-pernille-juhl

Sted: Faaborg Bibliotek, Herregårdscenter 17, 5600 Faaborg