25. – 27. Januar: Jes Fomsgaard, Vartegn

0
49

Åbningstider: Torsdag-fredag kl. 12-16 og lørdag kl. 11-14

Jes Fomsgaards tegninger skildrer store bygningsværker, monumenter og surreelle bylandskaber. Der er ingen mennesker, og alligevel summer tegningerne af liv og bevægelse pga. kunstnerens skitseagtige brug af blyant, tusch og pensel. Det gælder udstillingens 135 x 152 cm kæmpetegning, “Fontaine” fra 1991, såvel som kunstnerens helt nye tegninger i små formater. Fomsgaards streger “sitrer optisk”, som Statens Kunstfond skrev, da kunstneren fik den livslange ydelse. Det er denne sitrende streg, som gør, at Fomsgaards ellers tomme bygninger og isolerede monumenter bliver ladet med energi. 

Udstillingen viser ca. 30 små og store værker på papir. Udstillingen i Skitsehandlen markerer samtidig kunstnerens 75 års fødselsdag tidligere i år.  

Om kunstneren:

Jes Fomsgaard (f. 1948) er en dansk billedkunstner med et særligt fokus på tegningen som kunstnerisk format og metode. Han har udstillet flere steder i Danmark, Europa og USA, og hans værker er repræsenteret på flere kunstmuseer, bl.a. på Statens Museum for Kunst, Brandts, Kunsten, Vejlemuseerne, Johannes Larsen Museet, Rostock Kunsthalle og Port of History Museum, Philadelphia, USA. 

Han er modtager af Eckersberg Medaillen, medlem af Akademiet for de skønne kunster og af kunstnersammenslutningen “Kammeraterne”. I 1985 blev han leder af den grafiske skole ved Det Fynske Kunstakademi, hvor han senere var rektor i årene 1992-98. Jes Fomsgaard har desuden udført adskillige udsmykningsopgaver, bl.a. på Københavns Universitet, OUH, Odense Rådhus og iNANO Instituttet ved Aarhus Universitet.

Se mere på www.skitsehandlen.dk/jes-fomsgaard

Sted: Skitsehandlen, Torvet 3, Faaborg