9 Maj: ANKLAGET – En lærers kamp for sin sag

0
37
Klaus T Søndergaard 2021

Tidspunkt: 13.00 og 15.00

Skoleholder Johannes Pade bliver i 1796 anklaget af en række forældre for pligtforsømmelse og mangelfuld undervisning. En anklage der kan få store konsekvenser for de Reventlowske skoler og ikke mindst for Pades liv som lærer, i en oplysningstid, hvor kirken stadig, med sine strenge moralbegreber, formår at præge undervisningen i skolerne. Pade tager til genmæle og forfatter et forsvarsskrift, hvor vi – for første gang i danmarkshistorien – møder en lærer, som indgående beskriver den undervisningsmetode, han benytter sig af. Forsvarsskriftet er et enestående dokument i dansk skolehistorie og er udgangspunkt for forestillingen “Anklaget”, skrevet og dramatiseret af Klaus T. Søndergaard, skuespiller ved Odense Teater.
Arrangeret af Gærup Skolemuseum i forbindelse med Skolehistoriske Dage 2021. Billet skal købes på forhånd.

Skolehistoriske Dage 2021

Sted: Jagtstuen på Brahetrolleborg