16. Maj – 20. juni: ”Skitser af genforvildet arkitektur”

0
46

Asmund Havsteen-Mikkelsen: Skitser
16. maj – 20. juni 2020
Skitsehandlen i Faaborg

”Skitser af genforvildet arkitektur”

Den danske billedkunstner Asmund Havsteen-Mikkelsens udstiller skitser af mennesketomme huse, og pga. COVID-19 bliver udstillingsåbningen spredt ud over et større område.

Max otte personer inkl. kunstner må besøge selve udstillingen ad gangen, og vi flytter derfor en del af udstillingen ud på torvet foran i Skitsehandlen.

Til åbningen udenfor må max 10 personer deltage ad gangen. “Overskydende” gæster får udleveret en turistbrochure og må gå en tur rundt i byen eller ned til havnen, mens de venter på, at der bliver plads. Vi har aftalt med Faaborg Røgeri-café og Soze Kaffebar og Risteri, at de giver rabat på kaffe/is til dem, der venter. Skitsehandlen opfordrer alle til at holde min. 1 meters afstand, og vi sørger for rigeligt håndsprit. Til åbningen serverer vi take-away vin/vand og rationeret snacks, som man kan tage med til udstillingen eller gåturen.

Alle værker kan også ses på udstillingens hjemmeside fra 16. maj kl. 12: https://skitsehandlen.dk/asmund

Om udstillingen:

Almindeligvis er arkitekturtegninger frie for vild natur. Træer, græs og buske bliver brugt som pynt for at afbløde bygningernes hårde kanter. Men i Asmund Havsteen-Mikkelsens billeder har naturen sin egen dagsorden, og den finder sig ikke i at blive brugt som staffage. Træer, buske og ukrudt vokser hen over mennesketomme bygningerne uden hensyn til arkitekturens rene linjer. Skygger, tusmørke og lys viser de moderne bygninger på den måde, som ikke stemmer overens med modernismens idéer om en kølig, rationel og velordnet arkitektur. Arkitekturen og naturen vokser sammen.

Andre skitser skildrer mennesker, som fletter sig sammen og blive til et sammenrend af kroppe og ansigter. Alle Asmund Havsteen-Mikkelsens skitser kan beskrives som portrætter – af bygninger og af mennesker – på et bestemt sted og på et bestemt tidspunkt.

Om kunstneren:

Billedkunstner og kunstteoretiker Asmund Havsteen-Mikkelsen (f. 1977) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (2003-2009). Før akademiet fik han en magistergrad i litteraturvidenskab og filosofi ved Københavns Universitet (1996-2003). Han har boet flere år i Berlin, og han har haft længere studieophold ved akademier i Hamburg og Kitakyushu i Japan, og han bor og arbejder i dag i København. Han er født på Ærø.

Asmund Havsteen-Mikkelsen arbejder primært med maleri, ofte malerier af moderne bygninger og landskaber inspireret af modernismens kunst og arkitektur. Han arbejder også med performance, rumudsmykninger, kunstteoretiske tekster og installationer, f.eks. en en-til-en kopi af Le Corbusiers berømte Villa Savoye-bygning, som kunstneren lod flyde rundt halvvejs sunket i Vejle Fjord i forbindelse med Floating Art 2018.

Skitsehandlen har i øvrigt tidligere udstillet skitser af kunstnerens farfar, nemlig den danske billedkunstner Sven Havsteen-Mikkelsen.

Få seneste nyt: Du finder nyeste information om åbningen på instagram (@skitsehandlen) og på åbningens facebook-begivenhed: https://www.facebook.com/events/271681187295092/

Forbehold for ændringer i planen, hvis sundhedsmyndighederne udsender nye forbud eller retningslinjer.

Kort om Skitsehandlen:

Skitsehandlen er et udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser, studier og tegninger. Vi viser skiftende udstillinger med værker fra vores skitse-samling i dialog med nye kunstneres arbejde. Læs Skitsehandlens historie og se skitse-samlingen her: https://skitsehandlen.dk

Skitsehandlen
Kunstnernes skitser · studier · tegninger
Torvet 3 · 5600 Faaborg