27. Februar: Svanesøen – Balletkino

0
275

Tidspunkt: 19.00

Ballet i fire akter med musik af Tjajkovskij Wiener Staatsoper 1966

Koreografi: Rudolf Nureyev

Solodansere:

Rudolf Nureyev

Margot Fonteyn

Dette er den ikoniske opførelse af “Svanesøen” fra Wiener Staatsoper med Rudolf Nureyev og Margot Fonteyn. En af det 20’ende århundredes fornemste udgaver af “Svanesøen” vises her i en reetableret og digitaliseret udgave. Svanesøen er historien om den unge, søgende prins Siegfried, der forelsker sig i den yndige hvide svaneprinsesse Odette, men også lader sig lokke af hendes sorte modsætning Odile. Den ene er renhed og poesi, den anden er forførelse og fordærv. Det er det helt store passionsdrama om kampen mellem lysets og mørkets kræfter, mellem det gode og det onde, kærlighed og had. Denne opførelse fra Wiener Staatsoper 1966 er gået over i ballettens historie.

 https://www.heliosteatret.dk/MovieDetails.aspx?movieId=6256

 Sted: Helios-Teatret, Banegaardspladsen 7, 5600 Faaborg