6. Juni: Norma – Operakino

0
13

Tidspunkt: 19.00

“Norma” – Opera af Vincenzo Bellini

“Norma” havde urpremiere på Teatro alla Scala den 26. december 1831 og betragtes som et af bel canto-traditionens højdepunkter. Arien “Casta diva” er en af de mest kendte arier fra det 19. århundrede. Bellinis fintformede og uendeligt sangbare melodier vandt tidens publikum overalt.

Handlingen foregår i Gallien under den romerske besættelse, og Norma fortjener en plads blandt operahistoriens store kvindeskikkelser. Hun er en kvinde med mange lag: Ypperstepræstinde, moder, forladt elskerinde og hævngerrig rivalinde. Hendes tragiske undergang udspringer af hendes emotionelle følelser mellem pligt og skuffet kærlighed. Portrættet af Normas moderkærlighed fuldender billedet af hende, da hun i skuffelse og raseri vil dræbe sine børn, men ikke kan gøre det alligevel.

Titelrollen, som i denne opsætning synges af Patrizia Ciofi, betragtes generelt som et af de sværeste sopranpartier, og det er umuligt at tale om Norma uden at nævne Maria Callas og hendes fremstilling af et elskende og lidende menneske, som hun fremstillede så imponerende både på det ydre og indre plan.

Denne opsætning er fra Opéra Royal de Wallonie-Liège 2017.

https://www.heliosteatret.dk/MovieDetails.aspx?movieId=5668

Sted: Helios-Teatret, Banegårdspladsen 7, 5600  Faaborg